Flotte granskudd,utrolig det går an å lage noe av dette :)
og viser hvordan de helst bør være.
Mine var kommet kanskje litt for langt
men de var myke og saftige og det smakte veldig godt:))
Neste år skal jeg plukke når de ser slik ut.
Jeg fylte gryta med granskuddene, dekk med vann og la det koke under lokk i ca.30 min.
Sil så av saften og kok inn med sukker: 3 deler vann og 2 deler sukker.
Mine kokte svakt i ca.2 timer u/lokk
(Eks:har du ca.9 dl saft tar
du ca.6 dl sukker )
Her har det begynt å få en fin farge :)
En delikatesse fra naturen :)
Se på all den deilige sirupen :)
Håper jeg inspirerte litt med dette
innlegget :)
Dere som bor litt kaldere til enn jeg gjør har sikkert anledning å få plukket inn litt granskudd enda:)
Masse klemmer fra Bente
Ps.Jeg må informere om at de med allergier må være forsiktig å spise granskuddsirup,da dette kan gjøre utslag.
Å! Det så jo kjempespennende ut!
SvarSlettDette må jeg notere meg, og (hvis jeg husker det) prøve på det til neste år. Nå er det vel ikke mye skudd igjen uti skogen kan jeg tenke meg!
Klem
Vibeke
Ps. Besøk gjerne bloggen min, veldig fin giveaway nå! :)
Dette var virkelig inspirerende!!:)
SvarSlettMå huske på dette til neste år. Tenk hvor mye man egentlig kan lage av det som er i naturen:) Skulle ønske jeg var litt flinkere til det:)
Ha en fin kveld!
Klem Reidunn
Tusen takk for inspirasjon! Vi bor på fjellet og her skal det gå bra å lage granskuddsirup enda! Gleder meg! Det må jo være sunt:)
SvarSlettÅh....dette burde jeg jo prøve :) takk for inspirasjon !
SvarSlettGod kveld klem fra Monica
SÅ spennende Bente !!
SvarSlettHar bare hørt om det før, men takket være deg ble jeg virkelig inspirert .
Har allerede notert i min lille bok: Bentes granskudd sirup ♥
Men må nok vente til neste år med å prøve den .
Håper du har det bra ..tenker på deg vet du.
God klem fra Anne
Men gudars vad gott det ser ut, måste provas pronto,)) Jag får skynda mig innan de växer för mycket!! Kram till dig, ha en härlig vecka ♥ / Fia
SvarSlettSpännande med egen sirap, det ser gott ut :)
SvarSlettHa en fin dag!
kram Tini
Takk for tipset.
SvarSlettDette skal eg prøve !
Ha ein fin onsdag.
Anne-Mari
Er dette virkelig godt????skeptisk!!!!!Men så er jeg vel ekstra pysete...bare innbiller meg det må smake grønnsåpelukt med furunål...som dufter himmelsk,men smaker????Hihi...ikke hør på meg!Flink du er å bruke naturen - det er jo fantastisk hva midler jord gir til oss!Selv er jeg på jakt etter ramsløk men vet ikke helt hvor det vokser....Så nydelig bordet ditt under ble som lyseblått,herlig sommerfarge!Så artig det er å få forandre litt selv...litt maling er alt som skal til heldigvis :)
SvarSlettHa en deilig dag!!!
Toveklem :)
Holder på å koke i skrivende stund, smakte på saften før alt sukker rakk å oppløses, og jeg tror nok dette er godt som te også!
SvarSlettJeg bor i Skien, og på skogstur i går fant jeg ett og annet tre som hadde rimelig ferske skudd. Så det går an å finne litt til en prøvekoking enda! :)
Gleder meg til å se det ferdige resultatet, og blir det bra så må jeg kanskje ut i skogen igjen for å se om det er litt mer å hente. Men skulle gjerne visst litt om oppbevaring og holdbarhet på den. Har du noe erfaring med det?
Svar meg gjerne i kommentar på bloggen, eller send meg mail vibnyg@hotmail.com, hvis du har noen gode råd til meg ang. denne sirupen! :)
Klem
Vibeke
Sendt mail :)
SlettMmmmm, dette ser jammen godt ut:-) Har hørt at det skal være et bra hostemiddel også, men håper du slipper å bruke den som det..
SvarSlett